|
Aki szereti a gombát, annak ajánlom ezt a receptet.
Akkor a legfinomabb, ha egy napot áll, mert úgy jól összeérnek az ízek !
Gombás csirke
Hozzávalók:
- 1 db csirkemell, 2 db egész csirkecomb, ételízesítő,
- 50 dkg csiperke gomba, 1 nagy fej vöröshagyma,
- 2-3 paradicsom, 1 evők. majoranna, só, bors,
- 1 evők. kakukkfű, olaj, 1,5 evők. étkezési keményítő.
Elkészítése:
A csirkemellet két darabba vágom, a combokat is, így 6 db husim lesz.
Egy magas falú, nagy serpenyőbe teszek egy kis olajat, és azon átpirítom a csirkedarabokat, majd kiszedem őket.
A visszamaradt olajban elkezdem pirítani a felszeletelt hagymát, és amikor a gombát felszeletelem, akkor azt is hozzáadom. Ezután sózom, borsozom, ráteszem a majorannát, és a szárított kakukkfüvet. Azért teszek minden fűszert a gombára, mert az olyan, mint a szivacs, nagyon jól beszívja a fűszereket.
Amíg ezek párolódnak, a husikat egyenként besózom, és beborsozom.
A husikat ezután belerakom a gombás raguhoz, öntök alá 1,5-2 dl vizet, megszórom ételízesítővel, újra borsozom, és fűszerezem, de már csak módjával, és fedő alatt puhára párolom.
Amikor már szinte készen van, akkor teszem bele a hámozott, szeletelt paradicsomokat, és azzal is főzöm egy kicsit.
A keményítőt egy kevés vízben feloldom, és belekeverem az egészbe, és eggyet még rottyantok rajta, hogy sűrűbb legyen a szaftja.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |