| Omls tszta, dis-meggyes habos krmmel, s persze egy kis gyurmzs a tetejre !

Meggyes rcsos
Hozzvalk:
Tszta:
- 40 dkg liszt, 20 dkg margarin, csipet s,
- fl cs. stpor, 3 tojssrgja, 10 dkg cukor,
- 2-3 evk. tej.
Tltelk:
- 15 dkg margarin, 3 tojssrgja, 25 dkg porcukor,
- 15 dkg darlt di, 1 . meggybeftt,
- 6 tojs fehrjje.

Elksztse:
A lisztbe keverem kzzel a stport, s belemorzsolgatom a margarint, kzben megszom.
Hozzkeverem a cukrot, a tojssrgjt, s mg annyi tejet, hogy knnyen nyjthat, de nem ragacsos tsztt kapjunk.
Berakom a htbe, ami azt jelenti, hogy minimum 1-2 rig, de akr egy egsz jszakn t pihengethet ott.
A tltelkhez a margarint kikeverem a tojssrgjval, a porcukorral, s ha mr egynemek, akkor teszem hozz a darlt dit. A meggyet n leszrtem, s aprra vgtam, majd kicsit kinyomkodtam, s gy kevertem az elbbi masszmhoz.
Ekkor elvettem a tsztt a htbl, s a ktharmadt levgtam, a tbbit visszaraktam. Egy 36x24 cm-es tepsit kiolajoztam, s a tsztmat ekkorra prbltam kinyjtani, s beleraktam az aljra. A maradk tsztbl - miutn kinyjtottam -, cskokat vgtam, s gilisztkat gyrtam bellk.
A 6 darab tojsfehrjt, - amit eddig a htben troltam -
elveszem, s kemny habb verem fel. vatosan egy nagy lapt segtsgvel a meggyes masszmhoz keverem, hogy a hab ne nagyon trjn ssze !
Ezt a meggyes-habos keverket a tepsimbe lv tsztra simtottam, egyenletesen.
Csak ekkor kapcsolom be a stmet 175 fokra, mert mg a rcsozssal eltelik az id.
A gilisztkat rcsozva, a tltelk tetejre teszem, s mehet a stbe. 30-35 percig stttem, de ellenrizni kell, hogy tslt-e a tszta !
J tvgyat kvnok hozz !
| |