| Kevés vele a munka, de annál finomabb lesz !
Zágrábi pecsenye
Hozzávalók:
- 6 szelet karaj, só, bors, mustár, olaj, liszt,
- 2 nagy fej vöröshagyma, 3-4 paradicsom.
- 1 dl száraz fehérbor, 1 dl víz.
Elkészítése:
Előző nap a húsokat kiklopfolom, besózom, beborsozom, bekenem mindkét oldalukat mustárral, és a hűtőbe rakom.
Másnap lisztben meghempergetem őket, és egy kevés olajon mindkét oldalukat átpirítom.
Megfogok egy magasabb falú tepsit, és kikenem olajjal, a sütőmet pedig bekapcsolom 180 fokra.
A kisütött húsokat lerakom a tepsimbe, beborítom hagymaszeletekkel, megsózom, majd paradicsomszeletekkel rakom ki a tetejét, és ezt is megsózom.
Aláöntöm a bort és a vizet, és lefedve berakom sűlni, úgy egy óráig.
Ezután megnézem, hogy megpuhúltak-e a húsik.
Akkor jó, ha a hús puha, a bor pedig mártássá sűrűsödik össze.
Bármilyen körettel lehet fogyasztani.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |