| Kevs vele a munka, de annl finomabb lesz !
![](//ercsihami.gportal.hu/portal/ercsihami/upload/609625_1242642124_01524.)
Zgrbi pecsenye
Hozzvalk:
- 6 szelet karaj, s, bors, mustr, olaj, liszt,
- 2 nagy fej vrshagyma, 3-4 paradicsom.
- 1 dl szraz fehrbor, 1 dl vz.
Elksztse:
Elz nap a hsokat kiklopfolom, beszom, beborsozom, bekenem mindkt oldalukat mustrral, s a htbe rakom.
Msnap lisztben meghempergetem ket, s egy kevs olajon mindkt oldalukat tpirtom.
Megfogok egy magasabb fal tepsit, s kikenem olajjal, a stmet pedig bekapcsolom 180 fokra.
A kisttt hsokat lerakom a tepsimbe, bebortom hagymaszeletekkel, megszom, majd paradicsomszeletekkel rakom ki a tetejt, s ezt is megszom.
Alntm a bort s a vizet, s lefedve berakom slni, gy egy rig.
Ezutn megnzem, hogy megpuhltak-e a hsik.
Akkor j, ha a hs puha, a bor pedig mrtss srsdik ssze.
Brmilyen krettel lehet fogyasztani.
J tvgyat kvnok hozz !
| |