| 
Egyszer omls tszta, puncsos krmmel.  
 
  
 
Puncsos korongok 
 
Hozzvalk: 
 
Tszta: 
- 50 dkg liszt, fl cs. stpor, csipetnyi s, 
- 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 
- 2 cs. vanlis cukor, 2 db tojssrgja, tej. 
 
Krm: 
- 2 cs. puncs pudingpor, 5 dl tej,  2 tesk. rum, 
- 25 dkg margarin, 10 dkg porcukor,  
- tortabevon csoki, olaj. 
 
Elksztse: 
 
A lisztben elmorzsolom a margarint, s ha mr teljesen elvegylt, akkor teszem bele a st, a porcukrot, a vanlis cukrot, s a stport. Ezutn belerakom a tojssrgjkat, s aprnknt teszem hozz a tejet, hogy jl sszelljon a tszta. Lehet tej helyett tejflt is, rakni, csak nekem nem volt itthon. 
Berakom a htbe, legalbb 1 rra, de akr 12 rra is lehet. 
Nyjts eltt a stmet bekapcsolom 185 fokra. 
Kt rszletben nyjtom ki, s nagyobb pogcsaszaggatval korongokat szaggatok, s stpapros tepsiben, szp zsemlesznre stm ket. 
8-10 perc alatt megsl egy adag, gyhogy legjobb, ha elszr egy nagyobb adagot elksztnk, hogy csak stni kelljen. 
A pudingporbl, s a tejbl a porcukorral kemny pudingot fzk, s ha kihlt, akkor sszekeverem a margarinnal. 
n botturmixal szoktam, mert elg kemny, s gy habos krmet kapok. Mikzben keverem mg rumot is adok hozz, s kostlgatom. 
Htben jl behtm. 
A korongokat betltm a pudinggal, s tortabevont olvasztok fel gz fltt, majd olajat rakok bele, s ezzel dsztem a tetejt. 
Brmilyen z pudinggal meg lehet tlteni. 
 
J tvgyat kvnok hozz ! 
 
 
  |  |