|
Újabb ötlet, hogyan lehet kihasználni, a sütőben rántott hús adta lehetőséget !
Sütőbe bújt sajtos-töltött hús
Hozzávalók:
- 5 szelet karaj, 25 dkg főtt, füstölt karaj,
- 20 dkg trappista sajt, só, bors, 2 db tojás,
- egy tányér liszt, egy tányér zsemlemorzsa,
- egy tányér olaj, sütőpapír.
Elkészítése:
A karajszeleteket előző nap szép vékony, nagy szeletekre klopfolom, és besózva a hűtőbe teszem.
Másnap még megborsozom, és a felére rakok sajtszeleteket, és füstölt karajszeleteket, félbehajtom, és 3 fogpiszkálóval megtűzöm.
Egy tepsibe rakok sütőpapírt, és kikészítek mindent a tányérokba. Összesen 4 mély tányér kell hozzá.
Bekapcsolom a sütőmet 180 fokra.
Minden egyes szeletet lisztben, tojásban, zsemlemorzsában megfürdetek, és a végén az olajban, is amiben egy kicsit benne is hagyom, hogy a zsemlemorzsa felszívja egy kicsit az olajat.
A tepsimbe rakom a bebundázott húsokat, és a végén a maradék olajat is, alájuk öntöm.
Berakom őket sülni, és 20 perc után, óvatosan megforgatom őket. Újabb 20 percig sütöm a másik oldalát is, és ezzel készen is van.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
(Beküldve)
| |