| Egy egyszer leves, pirospaprikval, ha ms nod a hagyomnyos karalblevest !

Piros karalbleves
Hozzvalk:
- 4-5 csirkemj, 2-3 szrny, 3 db rpa,
- 1 db zldsg, 2 db karalb, kt mark zldbors,
- s, bors, 2 tesk. pirospaprika, 1 evk. liszt,
- 2 db leveskocka, eperlevl, olaj.
Elksztse:
Az olajon elkedtem pirtani a felaprtott karalbt, hozzdobom a felkarikzott rpt, a borst, a szrnyakat, s egytt pirtom egy kicsit. Ezutn rdobom a lisztet, amivel szintn pirtom, majd a tzrl levve, hozzkeverem a pirospaprikt, visszateszem, s pici vzzel felengedve, simra keverem a liszttel. Ez azrt, kell, hogy a liszt ne maradjon benne csoms. Ezek utn felntm vzzel, amennyi levest szeretnk. (kb. 3,5 liter).
Belerakom az egszben hagyott zldsget, s felfzm az egszet. Ha mr felftt, akkor teszem bele, a mjakat, s megfszerezem, s belerakom a leveskockkat.
Ezutn lass tzn fzm tovbb.
Ha mr minden puha, akkor fzm bele a tsztt.
J tvgyat kvnok hozz !
| |