| Egy egyszerű leves, pirospaprikával, ha más únod a hagyományos karalábálevest !
Piros karalábéleves
Hozzávalók:
- 4-5 csirkemáj, 2-3 szárny, 3 db répa,
- 1 db zöldség, 2 db karalábé, két marék zöldborsó,
- só, bors, 2 teásk. pirospaprika, 1 evők. liszt,
- 2 db leveskocka, eperlevél, olaj.
Elkészítése:
Az olajon elkedtem pirítani a felaprított karalábét, hozzádobom a felkarikázott répát, a borsót, a szárnyakat, és együtt pirítom egy kicsit. Ezután rádobom a lisztet, amivel szintén pirítom, majd a tűzről levéve, hozzákeverem a pirospaprikát, visszateszem, és pici vízzel felengedve, simára keverem a liszttel. Ez azért, kell, hogy a liszt ne maradjon benne csomós. Ezek után felöntöm vízzel, amennyi levest szeretnék. (kb. 3,5 liter).
Belerakom az egészben hagyott zöldséget, és felfőzöm az egészet. Ha már felfőtt, akkor teszem bele, a májakat, és megfűszerezem, és belerakom a leveskockákat.
Ezután lassú tüzön főzöm tovább.
Ha már minden puha, akkor főzöm bele a tésztát.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |