| Nagyon könnyű, habos, és dekoratív sütemény, amit kezdő sütögetők is bátran elkészíthetnek !
A receptért köszönet Margit honlapjának !
Amerikai krémes
Hozzávalók:
Tészta:
- 7 db tojás sárgája, 25 dkg cukor, 20 dkg liszt,
- 1 cs. sütőpor, 3 evők. kakaó, 15 evők. víz.
Krém:
- 7 tojás fehérje, 20 dkg porcukor,
- 2 cs. vaníliás pudingpor, 5 dl tej, 2 evők. cukor.
Tetejére:
- 4 dl Hulala tejszín, reszelt csoki.
Elkészítése:
A tojássárgájákat a cukorral, és a vízzel jó habosra keverem.
Egy 27x37 cm-es tepsit kimargarinozok, és belisztezek.
A sütőt bekapcsolom 180 fokra.
A lisztbe rakom a sütőport, és a kakaót, és az egészet összekavarom, és a tojásos masszához szitálom. Jól összekeverem az egészet, és a tepsimbe öntöm.
Berakom sűlni, de csak 20 percre.
Ennyi idő alatt össze kell állítani a krémet !
A tojásfehérjéket gőz fölött felverem habnak, és ha már kezd keményedni, akkor apránként hozzáadom a porcukrot is, és azzal is kavarom tovább.
A tejből és a pudingporból, egy kis cukorral kemény pudingot főzök. Nagyjából egyszerre kell elkészíteni őket, mert a forró pudingba kell belekavarni a tojásfehérje habot.
Nagy lapáttal, óvatosan kavartam, hogy a hab ne tőrjön össze nagyon.
Ha a tészta már 20 perce sül, akkor kiveszem, és egyenletesen rásimítom a tésztára, a pudingos habomat.
Ezzel visszateszem még 15 percre sülni, változatlan hőmérsékleten.
Ha kész, akkor megvárom, hogy kihűljön, és a tejszínből fölvert habot az egész tetejére simítom, és csokit reszelek rá.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |