| Egyik kedvenc vendégváró ételünk, mert eddig bárki megkóstólta, nagyon ízlett neki !
Ráadásul, csak össze kell pakolni, és már mehet is a sütőbe.
Rakott karaj gazdagon
Hozzávalók:
- 6 szelet karaj, 2 fej lilahagyma, 3 paradicsom,
- só, bors, mustár, pirospaprika, kakukkfű,
- 50 dkg gomba, olaj, 20 dkg reszelt sajt.
Elkészítése:
A felszeletelt gombát pici olajon megdinsztelem, hogy a felesleges folyadékot kiadja magából.
A karajszeleteket kiklopfolom, és mindegyik oldalát besózom, és borsozom.
Egy nagyobb, magas falú tepsit kikenek olajjal, és a felkarikázott lilahagymákkal megágyazok a húsoknak.
Ráterítem a húsokat a hagymakarikákra, és a tetejüket megszórom pirospaprikával, és megkenem mustárral.
Ekkor bekapcsolom a sütőmet 200 fokra.
Rárakom egyenletesen a dinsztelt gombát amit megsózok, és kakukkfűvel beszórok.
Ezután karikára vágott paradicsom következik, amivel teljesen beborítom az egészet, és ezt is megsózom.
Pici vizet öntök alá, de lehet valamilyen száraz fehérbort is, és lefedve, úgy 1 órát főzöm, párolom a sütőben.
Ezután meg lehet nézni, de nekem még ilyenkor nem elég puha a hús, ígyhát még egy 20 percre visszarakom.
Ha már minden puha, akkor kiveszem, és leveszem róla a fedőt, és beterítem reszelt sajttal.
Ezután visszarakom, addig sütöm még, amíg a sajt el nem kezd egy kicsit pirúlni rajta.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |