|
Hagyományos néger-szelet egy kis lekvárral megbolondítva, és rásütve a tojásfehérje hab !
Néger-szelet
Hozzávalók:
- 6 db tojás sárgája, 15 dkg margarin, 25 dkg cukor,
- 2 evők. kakaó, 1 kisk. szódabikarbóna,
- 2 dl tej, 25 dkg liszt.
- 6 db tojás fehérje, 30 dkg porcukor,
- baracklekvár.
Elkészítése:
A tojássárgájákat a margarinnal és a 25 dkg cukorral habosra kavarom, legalább 5 percig kell kavarni.
Ehhez keverem a kakaót, a szódabikarbónát, a lisztet, és a tejet.
Ekkor bekapcsolom a sütőmet 175 fokra, és egy nagyobb tepsit kimargarinozok, és belisztezek.
A kakaós masszát beleöntöm, egyenletesen eloszlatom, és berakom sűlni.
Nekem úgy 25 perc alatt sült meg.
Ha megsült, akkor megvárom amíg kihűl, és baracklekvárral megkenem az egész tetejét.
A tojásfehérjékből gőz fölött kemény habot verek, és közben apránként hozzáadom a porcukrot.
Borotvahab keménységű habot kell kapni, akkor jó !
Ekkor bekapcsolom a sütőmet 120 fokra.
A habot a lekvár tetejére simítom, és berakom még 15 percre sűlni. A habnak csak rózsaszínűnek szabad lennie !
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |