| Azrt hvjk kertsz levesnek, mert mindent bele lehet tenni, amit az ember a kertjben tall. Persze n semmit nem talltam, mivel nincs kertem, de ht mire jk az zletek . . .

Csirks kertszleves
Hozzvalk:
- 3 db csirkeszrny, 5 db csirkemj, 4 db rpa,
- 1 zldsg, 15-20 dkg zldbors, 2 kis fej karalb,
- 1 fej vrshagyma, petrezselyem, 2 evk. liszt,
- olaj, s, telzest,bors.
Elksztse:
Az olajon elkezdem dinsztelni az aprra vgott hagymt, rdobom a felkockzott rpt, s a borst is. Hagyom egy pr percet proldni, majd belerakom a szrnyakat, s azzal is pirtom egy kicsit. Felkockzom a karalbkat, s azokat is beleteszem, s egytt prolom ket. Rdobom a lisztet, s azzal is kevergetve tovbb prolom, majd vatosan, aprnknt felntm vzzel, de kzben kavargatom, hogy ne legyen csoms.
Ha ez megvan akkor beleteszem mg a zldsget, s az aprra vgott petrezselymet is. Lefedem s felfzm.
Ezutn kis gzra veszem, s belerakom a mjakat, s megfszerezem a levest.
Puhra fzm a hsokat, s ezutn lehet bele brmilyen levesbettet rakni.
J tvgyat kvnok hozz !
| |