| Azért hívják kertész levesnek, mert mindent bele lehet tenni, amit az ember a kertjében talál. Persze én semmit nem találtam, mivel nincs kertem, de hát mire jók az üzletek . . .
Csirkés kertészleves
Hozzávalók:
- 3 db csirkeszárny, 5 db csirkemáj, 4 db répa,
- 1 zöldség, 15-20 dkg zöldborsó, 2 kis fej karalábé,
- 1 fej vöröshagyma, petrezselyem, 2 evők. liszt,
- olaj, só, ételízesítő,bors.
Elkészítése:
Az olajon elkezdem dinsztelni az apróra vágott hagymát, rádobom a felkockázott répát, és a borsót is. Hagyom egy pár percet párolódni, majd belerakom a szárnyakat, és azzal is pirítom egy kicsit. Felkockázom a karalábákat, és azokat is beleteszem, és együtt párolom őket. Rádobom a lisztet, és azzal is kevergetve tovább párolom, majd óvatosan, apránként felöntöm vízzel, de közben kavargatom, hogy ne legyen csomós.
Ha ez megvan akkor beleteszem még a zöldséget, és az apróra vágott petrezselymet is. Lefedem és felfőzöm.
Ezután kis gázra veszem, és belerakom a májakat, és megfűszerezem a levest.
Puhára főzöm a húsokat, és ezután lehet bele bármilyen levesbetétet rakni.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |