| Anyukám sokat sütött ilyet nekünk gyermekkoromban, akkor a mi kedvencünk volt, most pedig az én gyermekeimé lett . . .
Lekváros kifli
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, csipet só,
- 1 cs. sütőpor, késhegynyi szódabikarbóna,
- 4 evők. porcukor, 2 evők. tejföl,
- szilvalekvár, porcukor, vaníliás cukor.
Elkészítése:
A lisztben elmorzsolom a margarint, majd hozzákeverem a sót, a sütőport, a szódabikarbónát, és a 4 evőkanál porcukrot. Ha már jól összekeveredett, akkor hozzáadom a tejfölt, és egynemű masszává dolgozom össze.
Hűtőbe rakom kb. egy órára, de lehet többre is.
Két nagy tepsit kisütőpapírozok.
Kiveszem a tésztát a hűtőből, és 4-5 mm-re nyújtom.
Egy nagyobb pogácsaszaggatóval köröket vágok ki belőle, és a szilvalekvárt a közepébe rakom mindegyiknek.
Ezután a sütőmet bakapcsolom 180 fokra.
Mindegyiket összehajtom, így félkör alakúak lesznek, és villával összenyomon a szélüket.
Belerakom őket a tepsibe, és megsütöm őket.
Nekem úgy 18 perc alatt sültek meg, de csak rózsaszínüre kell őket sütni.
Amíg sülnek addig egy kis tálba rakok porcukrot, amibe egy tasak vaníliás cukrot keverek.
Ahogy kisül egy tepsi kifli, egyből a porcukorba forgatom őket. Talán ezért is szokták őket hókiflinek hívni.
TIPP: Meg lehet még tölteni cukros-tejes-dióval is, úgy is isteni !
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |