| Mint minden levest, én már előző nap megfőzöm, mert rájöttünk, hogy másnap sokkal finomabb. Így tettem ebben az esetben is, és megérte . . .
Pulykás borsóleves
Hozzávalók:
- 40 dkg pulykamell, 50 dkg zöldborsó, 3 db répa,
- 2 evők. liszt, petrezselyemzöld, só, bors, 2 evők. olaj.
Elkészítése:
Az olajon odateszem párolódni a kockára vágott húst, majd hozzáadom a borsót, és felkarikázott répát is.
Ha már úgy 10-15 perc eltelt, akkor lehúzom a tűzről és belekeverem a lisztet, majd visszateszem a tűzre, és kis gázon addig sütöm, keveregetve, amíg a liszt zsemleszínű nem lesz.
Ekkor apránként hozzákeverve vizet öntök rá, és jól kikeverem, hogy ne legyen csomós. Felöntöm annyi vízzel, amennyi levest akarok. (kb. 3,5 liter).
Felfőzöm, de figyelek rá, mert könnyen kifut.
Ha felfőtt, kis gázra veszem, és megfűszerezem, és belerakom az apróra vágott petrezselymet.
Ha minden puha, akkor készen is van.
Lehet még tésztával sűríteni, de nekem megint, így is elég sűrű lett.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |