| Egyszerű, hétköznapi süti, amit nálunk imádnak a gyerekek !
Anyukám receptje, ami még az ő nagymamájáé volt.
Piskótatekercs
Hozzávalók:
- 5 db tojás, 10 lapos evők. cukor, 5 evők. víz,
- 10 púpos evők. liszt, 2 evők. olaj, pár csepp citrom,
- 1 cs. sütőpor, baracklekvár, porcukor.
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztom, és a fehérjéket pár csepp citrommal a hűtőbe rakom.
A sárgájákat a cukorral, a vízzel, és az olajjal, legalább 5 percig keverem, hogy jól megemelkedjen !
A nagytepsit kibélelem sütőpapírral.
A lisztet és a sütőport belekeverem a sárgájákhoz.
A fehérjéket kemény habbá verem fel, és óvatosan egy lapát segítségével hozzákeverem a lisztes masszához.
A tepsibe öntöm a masszát, és elegyengetem egy kanállal.
Hideg sütőbe rakom be, 160 fokon, és 30 percig sütöm.
Ha megsült, akkor még melegen kiborítom a tepsiből, és lehúzom róla a papírt. Annak az oldalának kell felül lennie, amelyiken a papír volt.
A papír segítségével óvatosan feltekerem, és így hagyom kihűlni. Ha kihűlt, akkor kitekerem, és jó vastagon belekvározom.
Porcukorral megszórva tálalom.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |