| A petrezselymes rántástól egy kicsit pikáns lesz, és ez adja meg a különlegességét !
Karalábés csirkeragu leves
Hozzávalók:
- 3 közepes fej karalábé, 2-4 répa, 2 zöldség,
- 3 db csirkeszárny, 5 db csirkemáj, só, bors,
- 2 evők. liszt, 8 dkg margarin, 2 evők. finomra
aprított petrezselyem.
Elkészítése:
Két liter vízbe odateszem főni a csirkedarabokat, kivétel a májat. Ha felfőtt belerakom a májat, a zöldséget, és a felkockázott karalábét, és répát.
Sózom, borsozom.
Kis gázon főzöm tovább.
Közben a margarinból és a lisztből világos rántást csinálok, amibe beledobom a petrezselymet, és azzal is összerottyantom. Félre teszem, hogy hűljön ki.
Ha már minden puha a levesben, akkor hőkieegyenlítéssel belerakom a rántást, azzal is felfőzöm, és elzárom alatta a gázt.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |