| A petrezselymes rntstl egy kicsit pikns lesz, s ez adja meg a klnlegessgt !

Karalbs csirkeragu leves
Hozzvalk:
- 3 kzepes fej karalb, 2-4 rpa, 2 zldsg,
- 3 db csirkeszrny, 5 db csirkemj, s, bors,
- 2 evk. liszt, 8 dkg margarin, 2 evk. finomra
aprtott petrezselyem.
Elksztse:
Kt liter vzbe odateszem fni a csirkedarabokat, kivtel a mjat. Ha felftt belerakom a mjat, a zldsget, s a felkockzott karalbt, s rpt.
Szom, borsozom.
Kis gzon fzm tovbb.
Kzben a margarinbl s a lisztbl vilgos rntst csinlok, amibe beledobom a petrezselymet, s azzal is sszerottyantom. Flre teszem, hogy hljn ki.
Ha mr minden puha a levesben, akkor hkieegyenltssel belerakom a rntst, azzal is felfzm, s elzrom alatta a gzt.
J tvgyat kvnok hozz !
| |