| Kicsit macerás mert mindent külön kell megfőzni, de ha előző nap ezt megteszed, másnap már csak össze kell állítani, és mehet be a sütőbe !
Rakott karfiol
Hozzávalók:
- 2 kisebb vagy egy nagy fej karfiol, egy bögre rizs,
- 50 dkg darált hús, 2 evők. olaj, só, bors,
- 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma,
- 1 teásk. pirospaprika, majoranna,
- 1 nagy doboz tejföl (375 gr), 20 dkg Trappista sajt
- margarin, zsemlemorzsa.
Elkészítése:
A karfiolt rózsária szedve, sós vízben majdnem teljesen puhára főzöm.
A rizst egy evőkanál olajon megpirítom, majd kétszeres mennyiségű vízzel, megsózva, puhára főzöm.
Az olajon a finomra vágott vöröshagymát megpirítom, és hozzáadom az apróra vágott fokhagymát, és azzal is pirítom egy kicsit. Hozzáadom a húst, és tovább pirítom.
Ha már a levát elfőtte, belerakom a pirospaprikát, és egy-két keverés után felöntöm egy kis vízzel.
Ha már minden puhára főtt, egy közepes, magas falú tepsit kimargarinozok, és zsemlemorzsával behintem.
A sütőt bekapcsolom 200 fokra.
A tepsibe rakom egyenletesen a karfiolt, rásimítom a rizst, és erre kenem a húst.
A tejfölt elkenem a tetején, megszórom majorannával, és berakom 15 percre a sütőbe.
A sajtot lereszelem, és ha letelt a 15 perc kiveszem a tepsit, ráteszem a sajtot, és mehet még 15 percre sülni.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |