| Kezdtem nagyon unni már a felvágottakat, és más bolti termékeket, amiket vacsira vettünk.
Ez a recept 2-3 főre szól, de lehet növelni az adagokat.
Rántott burgonya
Hozzávalók:
- 3-4 db nagy buci burgonya, 2 db tojás, liszt,
- zsemlemorzsa, olaj, só, fokhagyma-granulátum.
Elkészítése:
A burgonyákat megpucolva, hosszában szép vékony szeletekre vágom, és besózom.
Az olajat felforrósítom, és a burgonyaszeleteket a lisztbe, tojásba, - amibe sót, és fokhagymagranulátumot teszek, - és a zsemlemorzsába forgatva kisütöm.
Az elején fedő alatt, kis gázon sütöm, hogy a burgonya megpuhuljon, aztán megfordítom és már fedő alatt sütöm tovább. Papírtörülközőre szedem ki, hogy az olajat leitassam róla.
Én a maradék tojásba kevertem egy kis lisztet, és azt is kisütöttem.
Tartármártással, reszelt sajttal, Piros Arannyal, mustárral, paprikával, paradicsommal . . .
Bármivel lehet fogyasztani !
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |