| Kicsit savanyks, kicsit des, de mindenkppen finom leves !
A receptet a Mindmegettn talltam.

Boros almaleves
Hozzvalk:
- 4-5 db savanyks alma,
- 2 dl flszraz vagy szraz fehrbor,
- 4 dkg cukor, 2 evk. mz, csipet s,
- szegfszeg, fahj, 2 dl tejszn, 1 citrom,
- pr szem aszaltszilva.
Elksztse:
Az almkat megpucolom s nagyobb kockkra vgom.
Odateszem a borral, s annyi vzzel fni, hogy egy fl ujjnyival ellepje az almkat.
Elkedtem fzni, s kzben hozzadom a cukrot, a mzet, s az sszes fszert.
Ha mr flig puha az alma, lehzom a tzrl, s belekeverem a tejsznt, s belereszelem a citrom hajt.
Visszarakom a gzra, s hagyom, hogy egyszer mg sszerottyanjanak, ekkor meg lehet kstolni, s mg lehet fszerezni. Beledoblom a flbevgott aszaltszilvkat, lefedem, s elzrom alatta a gzt.
Pr rhosszig r sem nzek, aztn lehet is tlalni.
Most nem volt itthon, de n szoktam fjs tejsznhabbal is dszteni.
J tvgyat kvnok hozz !
| |