| Kicsit savanykás, kicsit édes, de mindenképpen finom leves !
A receptet a Mindmegettén találtam.
Boros almaleves
Hozzávalók:
- 4-5 db savanykás alma,
- 2 dl félszáraz vagy száraz fehérbor,
- 4 dkg cukor, 2 evők. méz, csipet só,
- szegfűszeg, fahéj, 2 dl tejszín, 1 citrom,
- pár szem aszaltszilva.
Elkészítése:
Az almákat megpucolom és nagyobb kockákra vágom.
Odateszem a borral, és annyi vízzel főni, hogy egy fél ujjnyival ellepje az almákat.
Elkedtem főzni, és közben hozzáadom a cukrot, a mézet, és az összes fűszert.
Ha már félig puha az alma, lehúzom a tűzről, és belekeverem a tejszínt, és belereszelem a citrom haját.
Visszarakom a gázra, és hagyom, hogy egyszer még összerottyanjanak, ekkor meg lehet kóstolni, és még lehet fűszerezni. Beledobálom a félbevágott aszaltszilvákat, lefedem, és elzárom alatta a gázt.
Pár óráhosszáig rá sem nézek, aztán lehet is tálalni.
Most nem volt itthon, de én szoktam fújós tejszínhabbal is díszíteni.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |