|
Ez nálunk a favorit étel, ha nosztalgiázni szeretnénk, mindig ezt készítem, hiszen akkor csináltam először, amikor még csak együtt laktunk kettecskén . . .
Boros-mustáros karaj
Hozzávalók:
- 4 szép szelet karaj, 2-3 evők. mustár,
- 2 dl fehérbor(száraz), só, bors,
- 1 nagy fej vöröshagyma, 2 teásk. pirospaprika,
- 1-1,5 dl olaj, 2 db fokhagymás ízbomba-kocka.
Elkészítése:
A karajszeleteket kiklopfolom, és besózom.
A hagymát apróra vágom.
Egy nagyobb, magasfalú serpenyőben az olajat felforrósítom, és a hússzeleteket átsütöm rajta.
A husikat kiszedem, és félreteszem.
A maradék olajban a hagymát megpirítom, és ha megvan belerakom a mustárt, a pirospaprikát, és a borral felöntve felfőzöm, de még fél deci vizet is teszek rá.
Ezután a husikat visszapakolom, rámorzsolom a fokhagymás kockákat, és lefedem.
Gyakran rá kell nézni, és megmozgatni-fordítani a húsokat, mert a mártás sűrű lesz alatta, és nehogy lesűljön !
Ha a hús megpuhult, már kész is az étel.
Párolt rizzsel a legjobb, mert arra rá lehet szedni a finom boros-mustáros szaftot, melynek minden cseppje kincs !
Jó étvágyat kívánok hozzá !
(Beküldve)
| |