| Egyszerű, és nagyszerű, elfoglalt kisgyermekeseknek való !
Sörös csirke
Hozzávalók:
- 3 db egész csirkecomb, 1 db egész csirkemell,
- 8 gerezd fokhagyma, só, bors, ételizesítő,
- 3 dl sör, 2 evők. olaj.
Elkészítése:
Előző este kicsontozom a csirlemellet, a combokat a csont mellett bevágom, és besózva a hűtőbe rakom.
Másnap a fokhagymával megtűzdelem a húsokat, és megborsozom, illetve ételizesítővel is megszórom.
A sütőt bekapcsolom 200 fokra.
Egy magas falú sütőtálba két evőkanál olajat kenek szét, és belerakom a húsokat, és alá öntöm a sört.
Lefedem és berakom sülni őket. 30 perc után mérsékelem a hőt, és még 30 percig sütöm.
Ezután megnézem, és ha már elég puha, kiveszem a sütőből, leveszem a tetejét, megöntözöm az alatt lévő sörrel, és újra 200 fokon pirítom egy kicsit az egészet.
Én szoktam mellé félbevágott burgonyát is rakni, amit szintén beirdalok, és megfűszerezek, így a köret is megvan.
Én szeretem, ha marad alatta sör, mert ezzel öntözöm meg a kitálalt húst.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |