| Ez is egy tartalmas htvgi leveske !

Palc csirkeleves
Hozzvalk:
- 3-4 csirkeszrny, 4-5 csirkemj, 1 paradicsom,
- 1 kzepes fej vrshagyma, 2 evk. olaj,
- 1 hsos zldpaprika, 2 gerezd fokhagyma,
- 1 tesk. pirospaprika, 20 dkg zldbors,
- 25-30 dkg burgonya, 1 pohr tejfl, 1 evk. liszt,
- s, bors, borecet vagy citroml.
Elksztse:
Az olajon vegesre pirtom az aprra vgott vrshagymt, hozzadom a zzott fokhagymt, s a tzrl lehzva belekeverem a pirospaprikt. A csirkeszrnyakat rdobva, prszor tforgatom, majd felntm vzzel. Lefedve, nagy gzon elkezdem felfzni.
Kzben a burgonyt felkockzom, s azt is beledobom.
Ha a leves felftt, kis gzra veszem, s beleteszem a mjakat is.
(Azrt nem elbb, hogy a leves ne legyen a mjtl zavaros!)
Megfszerezem, s lassan fzm tovbb.
Ha a hs mr majdnem j, akkor dobom bele a borst, s ksbb a felszeletelt paprikt, s a lehjazott, felszeletelt paradicsomot.
Ha mr minden megpuhlt, akkor jra felfzm, s a tejflben csommentesre elkevert liszttel behabarom.
Ekkor lehet bele mg tsztt is fzni, ha mg tartalmasabb kvnjuk tenni levesnket.
Megkstolom, s ha mg savanyksabbra akarom, akkor borecetet, vagy citromlevet adok hozz.
J tvgyat kvnok hozz !
| |