|
Egyszer, htvgi, csaldi stemny.
Ezt a finomsgot Ildike honlapjn tallta, ksznet rte !

Alms krmes
Hozzvalk:
- 4-5 nagyobb alma, fahj, 1-2 evk. cukor, aluflia, margarin.
- 6 db tojs, 6 evk. meleg vz, 14 evk. liszt,
- 12 evk. cukor, fl cs. stpor, s.
- 2 cs. vanlis fzs pudingpor, 6 dl tej, 15 dkg margarin,
- 15 dkg porcukor, 2 cs. vanlis cukor, fl tesk. fahj.
- tetejre csoki.
Elksztse:
Egy tepsi (kb. 2840 cm) aljra aluflit tertek, s megkenem margarinnal.
Az almkat megpucolva, egyforma szeletekre vgjuk, s cserpszeren az aluflira fektetjk ket, hogy az egszet jl bebortsa. Ha savany almbl ksztjk szrunk a tetejre pr evkanl cukrot, de ha nem akkor csak fahjjal szrjuk meg.
A tojsokat sztvlasztjuk, a fehrjket csipet sval betesszk a htbe.
A srgjkat a meleg vzzel, a cukorral j habosra keverem.
A lisztbe belekeverem a stport, s beleszitlom a srgjhoz, s azzal is jl sszekavarom.
A stt 175 fokra bekapcsolom.
A fehrjket j kemny habb verem fel, s egy lapttal vatosan a lisztes masszhoz keverem.
Belentm az almkkal kirakott tepsibe, s mehet a stbe.
gy 30-40 perc alatt slt meg nekem.
Kzben a tejben simra kavarom a pudingporokat, s j sr pudingot fzk belllk. A puha margarint sszekeverjk a porcukorral, s a mr kihlt pudingot aprnknt belekeverjk. Mikzben csommentesre keverjk, hozzadjuk a vanliscukrot, s a fahjat is.
A megslt pisktt, - ha mr kihlt- kibortjuk a tepsibl, s az aljrl lehzzuk az aluflit. A tetejre kenjk a vanlis krmet, s csokit reszelnk r !
J tvgyat kvnok hozz !
| |