|
Egyszerű, hétvégi, családi sütemény.
Ezt a finomságot Ildike honlapján találta, köszönet érte !
Almás krémes
Hozzávalók:
- 4-5 nagyobb alma, fahéj, 1-2 evők. cukor, alufólia, margarin.
- 6 db tojás, 6 evők. meleg víz, 14 evők. liszt,
- 12 evők. cukor, fél cs. sütőpor, só.
- 2 cs. vaníliás főzős pudingpor, 6 dl tej, 15 dkg margarin,
- 15 dkg porcukor, 2 cs. vaníliás cukor, fél teásk. fahéj.
- tetejére csoki.
Elkészítése:
Egy tepsi (kb. 28×40 cm) aljára alufóliát terítek, és megkenem margarinnal.
Az almákat megpucolva, egyforma szeletekre vágjuk, és cserépszerűen az alufóliára fektetjük őket, hogy az egészet jól beborítsa. Ha savanyú almából készítjük szórunk a tetejére pár evőkanál cukrot, de ha nem akkor csak fahéjjal szórjuk meg.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket csipet sóval betesszük a hűtőbe.
A sárgájákat a meleg vízzel, a cukorral jó habosra keverem.
A lisztbe belekeverem a sütőport, és beleszitálom a sárgájához, és azzal is jól összekavarom.
A sütőt 175 fokra bekapcsolom.
A fehérjéket jó kemény habbá verem fel, és egy lapáttal óvatosan a lisztes masszához keverem.
Beleöntöm az almákkal kirakott tepsibe, és mehet a sütőbe.
Úgy 30-40 perc alatt sült meg nekem.
Közben a tejben simára kavarom a pudingporokat, és jó sűrű pudingot főzök belőllük. A puha margarint összekeverjük a porcukorral, és a már kihűlt pudingot apránként belekeverjük. Miközben csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a vaníliáscukrot, és a fahéjat is.
A megsűlt piskótát, - ha már kihűlt- kiborítjuk a tepsiből, és az aljáról lehúzzuk az alufóliát. A tetejére kenjük a vaníliás krémet, és csokit reszelünk rá !
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |