| Ez a stemny nemcsak finom, hanem mutats is, ezrt vendgvrshoz is ajnlom !

Tejkaramells szelet
Hozzvalk:
- 5 db tojs, 15 dkg cukor, 3 evk. meleg vz,
- 16 dkg liszt, 3 dkg kaka, 1 cs. stpor, s,
- margarin s liszt a tepsi kikenshez.
- 2 cs. tejkaramells fzs pudingpor,
- 7,5 dl tej, 10-15 dkg porcukor, 15 dkg margarin,
- 2 dl Hulala tejszn, tortabevon, egy evk. olaj.
Elksztse:
A tojsokat kettvlasztjuk, s a fehrjket egy csipet sval a htbe tesszk.
A lisztbe belekeverjk a stport s a kakat.
A tojssrgkat habosra keverjk a meleg vzzel s a cukorral. Legalbb 5 percig keverjk.
Hozzadjuk a kakas lisztet, s azzal is jl sszekeverjk.
A stt 175 fokra felmelegtjk.
A tepsit (kb. 2335 cm) kimargarinozzuk, s belisztezzk.
A tojsfehrjket kemny habb verjk, s egy lapttal vatosan belekeverjk a lisztes masszba. Vigyzzunk, hogy a hab ne trjn ssze !
A tepsibe ntjk a pisktamassznkat, elegyengetjk, s megstjk. Kb. 30 perc utn hurkaplcikval megnzzk, hogy tslt-e a tszta. Nekem gy 40 perc kellett hozz.
A krmhez a tejben csommentesre keverjk a pudingporokat, s a porcukorral egytt sszefzzk. A sr pudingot teljesen kihtjk. A puha margarint habosra keverem s aprnknt hozzkeverem a kihlt pudingot. Ha csoms, akkor mg a botturmixot is bevetem.
A kihlt pisktt keresztben kt lapp vgom, s a krmmel betltm.
A tetejre a tejsznt kemny habb verem, s a tetejre simtom. Ezt nem kell desteni, s mg msnapra is megtartja az llagt.
A tejsznhab tetejre reszelhetnk tejcsokit, vagy gz fltt olvasztok tortabevont, amibe egy evkanl olajat keverek, s ezt rcsurgatom.
J tvgyat kvnok hozz !
| |