| Ez is egy nagyon mutatós, vendégváráshoz alkalmas fogás.
Előző nap megcsinálom a milánói szószt, másnap már csak a tésztát kell kifőzzem, és sütőben kirántani a húsokat !
Milánói sertésszelet
Hozzávalók:
- 6 szelet sertéskaraj, liszt, 2 db tojás,
- zsemlemorzsa, 20 dkg reszelt Trappista sajt,
- 1 cs. Milánói szósz alappór, só, bors,
- 4 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma,
- 2-3 paradicsom, vagy 1 db. darabolt paradicsomkonzerv,
- oreganó, bazsalikom,
- 1 mélytányér olaj, sütőpapír,
- makaróni tészta.
Elkészítése:
A karajszeleteket előző nap kiklopfolom, és besózva elteszem a hűtőbe.
Másnap kiveszem őket, és borssal megszórom.
A nagy gáztepsimbe sütőpapírt fektetek.
A sütőt 180 fokra elkezdem bemelegíteni.
A hogyományos módon lisztbe, felvert tojásba, és zsemlemorzsába forgatom a húsokat. A zsemlemorzsa után beleforgatom az olajba is a húst és belefektetem a sütőpapíros tepsimbe.
A maradék olajat csak úgy beleöntöm még a húsok közzé.
Az előmelegített sütőbe rakom a tepsi húst, amire 20 percig rá sem kell nézni. Ezután óvatosan (két nagy lapáttal) meg kell fordítani a húsokat, és még 20 percig sütni.
Közben - ha már a húsok a sütőben vannak - megcsinálom a milánói szószt. Bár igazság szerint én ezt már előző nap megcsinálom.
Egy evőkanál olajon megfuttatom az apróra szelt vöröshagymát, belezúzom a fokhagymákat, és felöntöm kb.3 dl vízzel.
Beleöntöm az alapport, és összefőzöm. Közben beleteszem a paradicsomot (paradicsomkonzervet lével együtt), oregánót, sót, borsot. A legvégén mielőtt elzárnám bazsalikommal is fűszerezem.
A makarónit kifőzöm és összekeverem a már kész milánói szószommal.
Tálalásnál a milánói tésztát kiszedem, ráteszek egy rántott húst, és megszórom reszelt sajttal.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |