| Ez is egy nagyon mutats, vendgvrshoz alkalmas fogs.
Elz nap megcsinlom a milni szszt, msnap mr csak a tsztt kell kifzzem, s stben kirntani a hsokat !
![](//ercsihami.gportal.hu/portal/ercsihami/upload/609625_1233433068_01220.)
Milni sertsszelet
Hozzvalk:
- 6 szelet sertskaraj, liszt, 2 db tojs,
- zsemlemorzsa, 20 dkg reszelt Trappista sajt,
- 1 cs. Milni szsz alappr, s, bors,
- 4 gerezd fokhagyma, 1 fej vrshagyma,
- 2-3 paradicsom, vagy 1 db. darabolt paradicsomkonzerv,
- oregan, bazsalikom,
- 1 mlytnyr olaj, stpapr,
- makarni tszta.
Elksztse:
A karajszeleteket elz nap kiklopfolom, s beszva elteszem a htbe.
Msnap kiveszem ket, s borssal megszrom.
A nagy gztepsimbe stpaprt fektetek.
A stt 180 fokra elkezdem bemelegteni.
A hogyomnyos mdon lisztbe, felvert tojsba, s zsemlemorzsba forgatom a hsokat. A zsemlemorzsa utn beleforgatom az olajba is a hst s belefektetem a stpapros tepsimbe.
A maradk olajat csak gy belentm mg a hsok kzz.
Az elmelegtett stbe rakom a tepsi hst, amire 20 percig r sem kell nzni. Ezutn vatosan (kt nagy lapttal) meg kell fordtani a hsokat, s mg 20 percig stni.
Kzben - ha mr a hsok a stben vannak - megcsinlom a milni szszt. Br igazsg szerint n ezt mr elz nap megcsinlom.
Egy evkanl olajon megfuttatom az aprra szelt vrshagymt, belezzom a fokhagymkat, s felntm kb.3 dl vzzel.
Belentm az alapport, s sszefzm. Kzben beleteszem a paradicsomot (paradicsomkonzervet lvel egytt), oregnt, st, borsot. A legvgn mieltt elzrnm bazsalikommal is fszerezem.
A makarnit kifzm s sszekeverem a mr ksz milni szszommal.
Tlalsnl a milni tsztt kiszedem, rteszek egy rntott hst, s megszrom reszelt sajttal.
J tvgyat kvnok hozz !
| |