| Ezt a receptet vendégváráshoz is nagyon ajánlom, mert előre meg lehet csinálni, aztán nincs vele gond, csak megsütöm, és kikapom a sütőből. A recept alapját a Mindmegettéről vettem.
A siker garantált !!!
Bacon alá bújt karaj
Hozzávalók:
- 6 szelet karaj, egy klopfoló,
- liszt, 2 db tojás felverve,
- 15-20 dkg reszelt Trappista sajt,
- 20 dkg szeletelt Bacon szalonna,
- só, bors, fokhagymagranulátum,
- sütőpapír, (alufólia).
Elkészítése:
Előző este úgy 10-11 óra tájban kiklopfoljuk a húsokat, - hagy örüljenek a szomszédok - és besózzuk.Másnap egy tányérba lisztet, a másik tányérba felvert tojást teszek, amibe még borsot és fokhagymagranulátumot is szórok.A harmadik tányérba belereszelem a sajtot.A sütő nagy gáztepsijének aljára sütőpapírt fektetek.Bekapcsolom a sütőt 200 fokra, hagy melegedjen.A hússzeleteket előbb a lisztbe, majd a tojásba, végül a sajtba forgatjuk, és szépen sorba belefektetjük a tepsibe.Ha már mind készen van, és még maradt sajt és tojás, azt még rákenjük a húsok tetejére.A már meleg sütőbe tesszük, de csak 10 percre, mert aztán 175 fokra visszavesszük a hőmérsékletet, és még 30 percig sütjük.Ha úgy látjuk, hogy már a szalonna szépen megpirúlt, de még nem járt le az idő, egy alufóliával lazán takarjuk le, és így nem ég meg a szalonna !
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |