|
Vsrhelyi csirkeleves

Hozzvalk:
- 70 dkg csirke (nllunk ez 3-4 csirkeszrny s 4-5 csirkemj)
- 10 dkg fstlt hsos szalonna,
- 1 fej vrshagyma, 2 gerezd fokhagyma,
- 1 teskanl pirospaprika, 2 szl rpa,
- 10 dkg zeller, 2 hsos (zld)paprika,
2-3 paradicsom vagy egy darabolt paradicsomkonzerv,
s, bors, 5 dkg tarhonya.
Elksztse:
A szalonnt apr kockkra vgjuk, s kistjk. Hozzadjuk a flaprtott vrshagymt s vegesre pirtjuk, majd beletesszk a csirkedarabokat (kivtel a mjakat). Megpirtjuk a csirkehst is, s a tzrl levve rszrjuk a pirospaprikt, kis gzra tve prszor mg tforgatom a cuccot, majd felntjk kb. kt liter vzzel, vagy amennyi levest akarunk. Nagy gzon elkezdjk fzni az egszet.
Beledobjuk a kockra vgott rpkat, zellert, a zzott fokhagymt.
Ha felftt a levesnk, kis gzra vesszk, s beledobjuk a mjakat, megfszerezzk, s addig fzzk, amg a hs meg nem puhul.
Amikor mr majdnem ksz, akkor tesszk bele a felkockzott zldpaprikt, s paradicsomot.
Tehetnk bele felkockzott burgonyt is, s fzhetnk tsztt, vagy tarhonyt is bele, de n inkbb - a gyerekek miatt - tbb zldsget teszek bele, s mr azzal is elg sr lesz.
J tvgyat kvnok hozz !
| |