|

Prs karfiolleves
Hozzvalk:
- 1 fej karfiol, 2-3 rpa,
- 2 szl zldsg, 1 nagy prhagyma,
- csirkeaprlk, 1 kis fej zeller,
- s, bors, petrezselyem,
- pici olaj.
Elksztse:
A felkarikzott prhagymval indtunk, amit az olajon megfonnyasztunk egy kicsit. Rdobjuk a csirkeaprlkot, a felkarikzott rpt, a felkockzott zellert. Kicsit egytt pirtjuk-prljuk ket.
Beletesszk a rzsira sztszedett karfiolt is, s felntjk annyi vzzel, hogy jl ellepje, s persze amennyi levest szeretnnk.
Beledobjuk a zldsget is, s felfzzk az egszet. Ha felftt, levesszk kis gzra a hmrskletet, s csak ekkor fszerezzk meg, s n a mjakat is csak ekkor teszem bele, mert ha egytt fzm fel a levessel zavaros lesz a levesem.
Kicsi gzon szpen lassan fzgetem a levest, amg meg nem puhlnak a szrnyak. Mieltt elzrom megszrom aprra vgott petrezselyemmel.
J tvgyat kvnok hozz !
| |