| Csontleves
Hozzávalók:
- 1 kg karajcsont
- 4-5 répa, 2 szál zöldség,
- 1 db burgonya, 1 kis zellergumó,
- ételízesítő, só, szemes bors.
Előző napi tennivalók:
A csontokra vizet öntök úgy, hogy ellepje őket, és fél óráig áztatom, majd leöntöm róla. Egy fazékba öntök annyi vizet, amennyi levest szeretnék.(Nállunk ez mindig SOK-at jelent!)
Beleteszem a csontokat, a répákat, zöldségeket, a zellergumót, félbevágott burgonyát, és elkezdem nagy gázon főzni.
Ha felforrt, akkor egy nagy lapos kanállal leszedem többször is a habját, kis gázra veszem, megfűszerezem és lassan főzöm, úgy 1-1,5 órát.
Akkor van kész en, ha a csontról a hús könnyen leválik. Hideg helyre teszem éjszakára.
Aznapi tennivalók:
Másnap leszedem a tetejéről a zsírt egy nagy lapos kanállal.
Újra f elfőzöm, kiszedem a csontokat, és a nagyobb darab zöldségeket. A megmaradt levest egy másik fazékba átszűröm.
Az üres levest újra felfőzöm és belefőzöm a tésztát.
Visszalehet pakolni a zöldségeket bele, de én külön szoktam kínálni, és a csonton maradt húsok sem megvetendő falatok.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |