| Csontleves

Hozzvalk:
- 1 kg karajcsont
- 4-5 rpa, 2 szl zldsg,
- 1 db burgonya, 1 kis zellergum,
- telzest, s, szemes bors.
Elz napi tennivalk:
A csontokra vizet ntk gy, hogy ellepje ket, s fl rig ztatom, majd lentm rla. Egy fazkba ntk annyi vizet, amennyi levest szeretnk.(Nllunk ez mindig SOK-at jelent!)
Beleteszem a csontokat, a rpkat, zldsgeket, a zellergumt, flbevgott burgonyt, s elkezdem nagy gzon fzni.
Ha felforrt, akkor egy nagy lapos kanllal leszedem tbbszr is a habjt, kis gzra veszem, megfszerezem s lassan fzm, gy 1-1,5 rt.
Akkor van ksz en, ha a csontrl a hs knnyen levlik. Hideg helyre teszem jszakra.
Aznapi tennivalk:
Msnap leszedem a tetejrl a zsrt egy nagy lapos kanllal.
jra f elfzm, kiszedem a csontokat, s a nagyobb darab zldsgeket. A megmaradt levest egy msik fazkba tszrm.
Az res levest jra felfzm s belefzm a tsztt.
Visszalehet pakolni a zldsgeket bele, de n kln szoktam knlni, s a csonton maradt hsok sem megvetend falatok.
J tvgyat kvnok hozz !
| |