| Nagyon szeretem a habcskot s a gyekceim is, de elg hosszadalmas dolognak tartottam, ezrt kerestem egy gyorsabb receptet . . .  
 
  
 
Gyors habcsk 
 
Hozzvalk: 
 
1 tojsfehrjhez: 
- 5-7 dkg porcukor, 1 teskanl ecet vagy citroml. 
Ahogy n csinltam: 
- 3 tojsfehrje, 18 dkg porcukor, 3 tesk. ecet. 
 
Elksztse: 
 
Fontos, hogy a tojsfehrjk j hidegek legyenek ! 
Gz fltt kezdem felverni s ha mr megemelkedett, akkor teszem bele aprnknt az ecetet s a porcukrot. 
Addig kell keverni, amg olyan kemny s fnyes nem lesz, mint a borotvahab. 
Ezutn stpapros tepsibe, habzskbl kis halmokat rakok egyms mell, s megszrom durvra vgott dival, vagy csokiforgccsal, vagy sznes szrcukorral. 
A stmet 180 fokra felmelegtem, de lgkeversesre  
lltom ! 
Amikor berakom ket, akkor leveszem a ht 140 fokra s 10 percig zrt stajtnl stm. 
Ezutn pedig jabb 10 percig nyitott stajtnl stm, gy hogy kitmasztom egy fakanllal a stajtmat. 
 
J tvgyat kvnok hozz ! 
 
  |  |