|
Egyszer omls tszta, puncsos krmmel.

Puncsos korongok
Hozzvalk:
Tszta:
- 50 dkg liszt, fl cs. stpor, csipetnyi s,
- 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor,
- 2 cs. vanlis cukor, 2 db tojssrgja, tej.
Krm:
- 2 cs. puncs pudingpor, 5 dl tej, 2 tesk. rum,
- 25 dkg margarin, 10 dkg porcukor,
- tortabevon csoki, olaj.
Elksztse:
A lisztben elmorzsolom a margarint, s ha mr teljesen elvegylt, akkor teszem bele a st, a porcukrot, a vanlis cukrot, s a stport. Ezutn belerakom a tojssrgjkat, s aprnknt teszem hozz a tejet, hogy jl sszelljon a tszta. Lehet tej helyett tejflt is, rakni, csak nekem nem volt itthon.
Berakom a htbe, legalbb 1 rra, de akr 12 rra is lehet.
Nyjts eltt a stmet bekapcsolom 185 fokra.
Kt rszletben nyjtom ki, s nagyobb pogcsaszaggatval korongokat szaggatok, s stpapros tepsiben, szp zsemlesznre stm ket.
8-10 perc alatt megsl egy adag, gyhogy legjobb, ha elszr egy nagyobb adagot elksztnk, hogy csak stni kelljen.
A pudingporbl, s a tejbl a porcukorral kemny pudingot fzk, s ha kihlt, akkor sszekeverem a margarinnal.
n botturmixal szoktam, mert elg kemny, s gy habos krmet kapok. Mikzben keverem mg rumot is adok hozz, s kostlgatom.
Htben jl behtm.
A korongokat betltm a pudinggal, s tortabevont olvasztok fel gz fltt, majd olajat rakok bele, s ezzel dsztem a tetejt.
Brmilyen z pudinggal meg lehet tlteni.
J tvgyat kvnok hozz !
| |