| Nem szeretem igazn a krumplit, de ezt az telt szivesen eszem vacsorra, vagy kretnek is. 
 
  
 
Tcsni hagyms joghurttal 
 
Hozzvalk: 
 
- 1 kg burgonya, 2 db tojs, 4 gerezd fokhagyma, 
- telzest, s, bors, 2 evk. liszt, olaj, 
- 1 pohr joghurt, fl fej vrshagyma, 
- szrtott bazsalikom, reszelt sajt. 
 
Elksztse: 
 
A krumplit megpucolom, s nagylyuk sajtreszeln lereszelem. Egy kicsit kinyomkodom, de lltban mg gyis fog levet ereszteni. Belenyomom a fokhagymanyommmal a fokhagymkat, megfszerezem, beletm a tojsokat, s hozzkeverem a lisztet is. Flreteszem egy kicsit, addig a joghurtba reszelem a hagymt, s belekeverem a bazsalikomot. 
Egy kzepes serpenyben egy kisujjnyi olajat felmelegtek. 
Ez alatt a tcsni massza enged mg egy kis lt, de ettl nem kell megjedni, csak jl ssze kell kavarni. 
Ha az olaj mr elg meleg, akkor egy evkanllal halmokat kanalazok bele, s a kanl htval lepnyekk laptom ket. 
Ezutn lejjebb veszem a gzt, hogy tsljenek. 
Ha a szle kezd barnulni, akkor mr egy kicsit ks, de meg kell fordtani, csak a szle j ropogs lesz (n ezt szeretem). 
Ha nem szeretnnk, hogy a szle ropogs legyen, akkor mr rzsasznes szlnl t kell fordtani. 
Fontos, hogy paprtrlre szedjk ki, hogy a felesleges zsradk lecsepegjen rla. 
Ha ez megtrtnt, akkor mg forrn tegyk r a sajtot, hogy rolvadjon. 
A sajttal, s a hagyms joghurttal tlaljuk. 
 
J tvgyat kvnok hozz ! 
 
  |  |