|
Nagyon finom, különleges leves, vendégváráshoz ajánlom, ha valami újdonsággal akarjuk meglepni a kedves vendéget . . .
Zellerkrém-leves
Hozzávalók:
- 1 nagy zellergumó, 2 szem kisebb burgonya,
1 fej vöröshagyma, olaj,
- 2 dl főzőtejszín, só, bors, szerecsendió.
Betétnek:
- levesgyöngy, reszelt füstölt sajt, kockára vágott, sült sonka stb.
Elkészítése:
A felszeletelt vöröshagymát megpirítom egy kis olajon, hozzá adom a felkockázott zellert és a burgonyát és felöntöm vízzel (kb.1,5 l). Ha már felforrt, akkor fűszerezem. Ha már minden teljesen puha, akkor beleöntöm a tejszínt és összeturmixolom. Betétnek levesgyöngyöt, reszelt füstölt sajtot és megsütött sonka kockákat tettem bele !
Jó étvágyat kívánok hozzá ! ! !
| |