|
Már sokszor sütöttem nyulat, de nekem száraz volt a húsa, ezért gondoltam kipróbálom így, és ezután csak így fogom készíteni, mert finom, szaftos és még a gyerekeknek is
ízlik ! ! !
Lecsós nyúl
Hozzávalók:
1 házinyúl (kb. 1,5 kg) feldarabolva,
2 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors,
8-10 dkg zsír, 1 evőkanál pirospaprika, 1 kg fehér paprika,
50 dkg paradicsom, 25 dkg spagetti vagy makaróni
Elkészítése:
A hagymát megkapatjuk a zsíron, kissé megsózva, majd rátesszük a darabolt nyulat, átforgatjuk, közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és annyi vizet adagolunk, hogy könnyen párolható legyen.
Amikor félig kész, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával, rárakjuk a
felvágott paradicsomot és paprikát, készre pároljuk, de ügyeljünk arra, hogy bő szaftja maradjon.
A tésztát sós vízben megfőzzük, és a nyúl mellé tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá ! ! !
| |