|
Finom és mutatós sütemény, amit már előző nap el lehet, sőt kell is készíteni ! ! !
Babapiskótás szelet
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt, csipet só, 8 dkg zsír,
- 2 evők. kakaó, 10 dkg cukor,
- 1 tojás, 1/2 cs. szalalkáli, kevés tej.
- 5 evők. liszt, 5 dl tej. 2 cs. vaníliás cukor,
- 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor.
- tejes kávé, babapiskóta.
Elkészítése:
A lisztbe keverem a csipet sót, és elmorzsolom benne a zsírt.
A kakaóval, a cukorral, a tojással és a szalakálival tésztává gyúrom össze és berakom a hűtőbe.
A lisztet csomómentesen elkeverem a tejjel és a vaníliás cukorral sűrű krémmé főzöm és kirakom hülni.
A puha margarint kikavarom a porcukorral és ha a krém kihült, akkor a kettőt összekeverem.
A tésztámat elfelezem és kinyújtom, majd két lapot sütök belőle.
Majd ha kihült, akkor az egyik tésztalapomra rákenem a krém felét, és kirakom a tejeskávéba mártott babapiskótákkal, erre kenem a krémem másik felét és ráteszem a másik kakaós lapomat.
Olvasztott csokival fedem be a tetejét, vagy főzött csokmázzal.
Jó étvágyat kívánok ! ! !
| |