|
Alz szuperpuha krumplis pogcsjt mindenkinek nagyon ajnlom, mert biztos siker s akr egy htig is lehet enni !
Ksznet ezrt is Alznak !!!
![](//ercsihami.gportal.hu/portal/ercsihami/upload/609625_1301504531_06838.jpg)
Krumplis pogcsa
Hozzvalk:
- 1 kg liszt, 5 dkg leszt, 1 evk. porcukor, 1,5 dl tej,
- 2,5 evk. s, 1 tesk. bors, 25 dkg margarin,
- 1 tojs, 1 kis db. tejfl, 4 db klmnyi burgonya.
Tetejre:
- 1 tojs, reszelt sajt.
Elksztse:
A krumplit hjban megfztem, majd ttrtem, kihtttem.
A tejet meglangyostottam, beleraktam a porcukrot s belemorzsoltam az lesztt.
n itt csaltam, mert idhinyban szenvedtem, gy a stmet 50 fokra bekapcsolva, beraktam az leszts tejet, s pr perc alatt fel is futott.
A lisztbe elmorzsoltam a margarint, sztam, borsoztam, hozzadtam a burgonyt, a felfutatott lesztt, a tojst, a tejflt, s annyi tejet, hogy egy lgy, rugalmas tsztt gyrhassak belle.
Letakarva a dupljra kelesztem, de n ezt visszaraktam az 50 fokos stmbe s ott fl ra alatt meg is ntt.
Lisztezett deszkn kinyjtottam, ss olvasztott margarinnal megkentem a tetejt s hajtogattam. Ezt 15 percenknt mg ktszer megismteltem, majd b ujjnyi vastagra nyjtottam, kiszaggattam. A tetejket megkentem felvert tojssal s reszelt sajtot szrtam rjuk, majd stpapros tepsibe rakva kistttem ket.
Forr, 200 fokos stben kell stni.
Ha nem rakjuk szorosra, akkor hajlamos eldlni, ha meg szorosra rakjuk, akkor sszennek, de legalbb magasak lesznek.
Brhogyan is nznek ki, nagyon-nagyon finomak ! ! !
J tvgyat kvnok hozz ! ! !
| |