| A levesbetét az, amit ki akartam próbálni, hiszen Alíznál találtam, így gondoltam, hogy finom lesz, és most sem kellett csalódnom ! ! !
Zsemlegombócos-zöldségleves
Hozzávalók:
- 3-4 répa, tetszés szerinti zöldségek,
- 4-5 csirkemáj, olaj, só, bors,
- 2 húsleveskocka, 5 dkg margarin,
- 1 tojás, 10 dkg zsemlemorzsa.
Elkészítése:
Kevés olajon elkezdem pirítani a zöldségeket, majd felöntöm vízzel és felfőzöm. Amikor felfőtt, akkor beledobom a leveskockákat, a májakat és megfűszerezem.
Kis gázon főzöm, közben elkészítem a gombócokat.
A puha margarinba keverem a tojást és megsózom. Belekeverem a zsemlemorzsát és 3 evőkanál vizet. Vizes kézzel kis gombócokat formázok és a lassan gyöngyöző levesbe főzöm őket. Amikor feljönnek a leves felszínére, akkor még főzöm pár percig és már készen is van.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |