| A habcsk receptja alapjn csinltam azrt, hogy fogyjon a mogyorkrmem !
![](//ercsihami.gportal.hu/portal/ercsihami/upload/609625_1287126258_06649.jpg)
Mogyors habtallr
Hozzvalk:
- 3 db hideg tojsfehrje, egy csipet s,
- 18 dkg porcukor, 3 evk. ecet,
- 2 ppozott evk. darlt di.
- mogyorkrm.
Elksztse:
A hideg tojsfehrjket gz fltt a sval elkezdem felverni. Amikor mr kezd kemnyedni, akkor aprnknt beleszitlom a porcukrot s hozzadom az ecetet is.
Addig verem, amg olyan nem lesz, mint egy fnyes borotvahab.
Ekkor leveszem a gzrl s egy nagy lapttal vatosan beleforgatom a dit, amitl egy kicsit meglgyul, de nem kell megijedni !
Stpapros tepsibe evkanllal halomokat rakok, amiket a kanl htuljval ellaptok.
Hideg stbe rakom, n egyszerre kt tepsivel raktam, lgkeverses 180 fokra, majd 10 perc mlva levettem 150 fokra s egy fakanllal kitmasztottam a st ajtmat. gy stttem mg vagy fl rt.
Meg kell vrni, amg kihl, klnben ragad a paprhoz.
Ezutn mogyorkrmmel megkentem ket s sszeragasztottam.
J tvgyat kvnok hozz !
| |