| Felszaporodott a tojásfehérjém a fagyasztóban, ígyhát kerestem egy receptet amihez felhasználhatom őket ! ! !
Habos baracklepény
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt, 12 dkg margarin, csipet só,
- 6 dkg porcukor, 1 tojás, 1 db. konzerv sárgabarack,
- baracklekvár, 4 tojásfehérje, 15 dkg porcukor.
Elkészítése:
A lisztbe teszem a sót és belemorzsolgatom a margarint, majd hozzáadom a porcukrot és a tojást. (Ha nagyon kemény tejjel szoktam lágyítani a tésztán !)
A kidolgozott tésztámat folpackba csomagolva min. 30 percre hűtőbe rakom.
Egy közepes tepsit kibélelek sötőpapirral, de ez el is hagyható, ki is lehet margarinozni.
A sütőmet 180 fokra melegítem fel.
A tésztát kinyújtom és a tepsimbe terítem, megkenem jól a lekvárral és kirakom a felszeletelt barackokkal.
Kb. fél órát kell sütni, eközben a tojásfehérjéket elkezdem egy csipet sóval kemény habbá verni és amikor már kemény,akkor apránként hozzáadom a porcukrot, és kemény, fényes habbá verem.
Úgy fél óra múlva kivettem a tepsimet és megnéztem az alját, hogy megsült-e. Akkor jó, ha már világos barna, zsemle színű.
Ekkor ráraktam a tojáshabot, elsímítottam a tetején és ment vissza a sütőbe.
Addig sütöm még, amíg a hab kezd barnúlni a tetején.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |