| Tudom, hogy klns, de n mg soha nem csinltam slt oldalast, de most annyira rheztem, egy kis petrezselymes jburgonyval, hogy meg kellett csinljam ! ! !
![](//ercsihami.gportal.hu/portal/ercsihami/upload/609625_1275827550_05531.jpg)
Fokhagyms-slt oldalas
Hozzvalk:
- 1 kg sertsoldalas egyben, s, bors, 1 egsz fej fokhagyma,
- fokhagyms pecsenye fszerkeverk, egsz kmny,
- pirospaprika, kevs vz s olaj.
Elksztse:
Az oldalast a csontok kztt szpen elvgtam s besztam, borsoztam.
Egy tepsi aljt kiolajoztam (lehet zsrral is), s beletettem a husikat, de meg is forgattam benne ket, hogy olajos legyen minden oldaluk.
Megszrtam mg a fszerkeverkkel, a kmnymaggal, a pirospaprikval s rszeleteltem az sszes fokhagymt.
Fl pohr vizet ntttem al, aluflival lefedtem s beraktam a stbe. Hideg stbe raktam, de csak 160 fokon stttem vgig. 1 ra hosszig r se nztem, majd kivettem s lttam, hogy sok alatta a folyadk, amibl lentttem. Mivel puha volt mr, ezrt levettem az aluflit rla, s anlkl stttem meg mindkt oldalt, hogy szp szine legyen.
Ezutn visszatettem r az aluflit s jra beraktam, de a gz kikapcsoltam. Ez azrt kell, hogy visszapuhljon a hs.
J tvgyat kvnok hozz !
| |