| Ez tulajdonkppen az elz puncstorta, tovbb fejlesztett vltozata, hiszen az volt a krs, hogy a tltelk tbb legyen benne.
gyht, mivel anyukm s apukm ilyen tortt krtek a szlinapjukra, megprbltam tbb tltelket tenni bele, s a formjn is jtottam.
risi sikere lett, gyhogy szerintem sokszor meg kell mg sssem !
![](//ercsihami.gportal.hu/portal/ercsihami/upload/609625_1253260026_08652.jpg)
Szves puncstorta
Hozzvalk:
Tszta:
- 10 db tojs, 50 dkg porcukor, csipet s,
- 10 evk. forr vz, 35 dkg liszt, 1 cs. stpor.
Tltelk:
- a krben lees tsztk, 1,5 dl rum, 10 dkg mazsola,
- 10 dkg darlt di, 3 dl vz, 15 dkg porcukor,
- baracklekvr, (babapiskta).
Mz:
- 20 dkg porcukor, 1 db tojsfehrje,
- 2-3 evk. mlnaszrp.
![](//ercsihami.gportal.hu/portal/ercsihami/upload/609625_1253260031_09707.jpg)
Elksztse:
Mr kt nappal eltte megstttem, egy 27x35 cm-es nagy, magas fal tepsibe, a pisktmat, a hagyomnyos mdon.
Msnap kivgtam egy nagy szvformt (kb.22 cm hossz, s 25 cm szles). A krben lees rszeket apr darabokra tpkedtem. A szvecskt kt lapp vgtam el, s mg az als lap tetejbl is faragtam le igy kicsit, s az itt lees darabokat is a tbbihez tettem.
A vzbl s a porcukorbl ksztettem egy cukorszirupot, ami abbl ll, hogy fzni kell addig, amg nem vet buborkokat.
Ebbe a szirupba ntm a rumot, s az egszet rntm a tszta darabjaimra, hozz adom a mazsolt, s a dit, s kzzel sszedolgozom. Nekem egy kicsit ragads volt, ezrt morzsoltam bele, mg 2-3 babapisktt is.
A szv lapomra kentem baracklekvrt, s rhalmoztam az sszes tltelket. A szv lapom msik felnek az als felt is megkentem a lekvrral, s rbortottam a tltelkre, hogy a lekvr alul legyen.
Rtettem egy vgdeszkt, s gy aludt egy jszakt a htben.
A nagy napom, mr csak a mzat csinltam meg, ami nekem nem sikerlt jl, de az n hibmbl.
Ugyanis nagyon fontos, hogy a porcukorhoz, elbb a tojsfehrjt keverjk bele, s a szrpt csak vatosan, aprnknt tsk hozz, mert nem szabad hgnak lennie.
Egy ppen kenhet mzat kell kapjunk !
n mg egy kis habporbl kszlt tejsznhabbal dsztettem.
J tvgyat kvnok hozz !
| |