| A gyermekeim imádják, én is, bár a májat nem szeretem, de így igen ! Első próbálkozásra elég jól sikerűlt !
Májgaluska leves
Hozzávalók:
- 3 db répa, 1 db zöldség, só, bors,
- 2 db húsleveskocka, 15 dkg zöldborsó,
- 4-5 db máj, 1 db tojás, fél csokor petrezselyem,
- késhegynyi szódabikarbóna, só, bors, búzadara.
Elkészítése:
Egy fazékba öntök kb. 2 liter vizet, és odateszem főni.
Beledobom a felkarikázott répát, és zöldséget, és ha felfőtt, akkor a két húsleveskockát.
Közben a májakat szétkapargatom, hozzáadom a tojást, jó sok sót, borsot, szódabikarbónát, aprított petrezselymet, és apránként a búzadarát. Lágy masszát kell kapjak, amit legalább fél órát pihentetek.
A már felfőtt levesbe teszem még a borsót, és addig főzöm,amíg minden puha nem lesz. Ekkor gyöngyöző főzés mellett, egy teáskanállal beleszaggatom a galuskákat, és kb. 8 perc után már készen is van.
Ezt a galuskát anyukám diktálta le telefonon, és bármilyen más levesbe is bele lehet főzni.
Köszi Anyuci !
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |