| Nagyon aranyos, és finom nyári almákat kaptam, ígyhát gondoltam sütök belőle valamit . . .
Habos almás lepény
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt, 15 dkg margarin, csipet só, fél cs. sütőpor,
- 4 tojás, 12 dkg cukor, 1 evők. tejföl, citromlé.
- 1 kg alma meghámozva, 1 teásk. fahéj,
- 10 dkg darált dió, 15 dkg porcukor.
Elkészítése:
A lisztbe keverem a sót, és a sütőport, és belemorzsolgatom a margarint. Amikor már csomómentes, akkor hozzáadom a tojások sárgáját, a fehérjéket pedig, pár csepp citrommal, a hűtőbe rakom.
A cukrot is beleteszem, és a tejföllel tésztává gyúrom, és belerakom a hűtőbe, pihenni egy kicsit.
Addig az almákat megpucolom, és lereszelem, jól kinyomkodom a levét, és hozzákerevem fahéjat.
A sütőmet bekapcsolom 175 fokra, és a 20x30- cm-es tepsimet kimargarinozom.
A tésztát kiveszem, és kinyújtom, belerakom a tepsi aljába, és az tenyeremmel ellapogatom, és megszurkálom villával.
Berakom 20 percre sűlni, aztán kiveszem, megszórom a darált dióval, ráteszem az almát, és megszórom a tetejét kristálycukorral, hogy egyenletesen befedje.
A sütőmet lekapcsolom, hogy hűljön egy kicsit ki.
A tojásfehérjéket, a porcukorral kemény habbá verem, és eloszlatom a cukrozott alma tetején.
Ezután már csak 130 fokon sütöm tovább, addig, amíg rózsaszín nem lesz a hab a tetején.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |