| Valahogy könnyebbé, nyáriasabbá teszi a tej a borsólevest, érdemes kipróbálni !
Tejes borsóleves
Hozzávalók:
- egy csirkemell, 25 dkg zöldborsó,
- egy csokor újrépa, só, bors, olaj, 2 db leveskocka,
- egy evők. liszt, levesbetét, petrezselyem.
Elkészítése:
Az olajon elkezdem pirítani a felkarikázott répát, majd hozzáadom a felkockázott csirkemellet, és a borsót is.
Ekkor lehúzom a tűzről, és rászórom a lisztet, amivel jól összekeverem, és apránként felöntöm vízzel (kb. 2 liter).
Hozzáöntök még fél liter tejet, és elkezdem felfőzni.
Jó, ha figyelünk rá, mert a tej miatt könnyen kifut !
Ha felfőtt, akkor kis gázra veszem, beledobom a leveskockát, megfűszerezem, és aprított petrezselymet szórok bele. Kis gázon főzöm tovább, és ha már minden puha, akkor mehet bele a levesbetét, ami lehet galuska, vagy valamilyen tészta.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |