|
Egyszerű omlós tészta, puncsos krémmel.
Puncsos korongok
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt, fél cs. sütőpor, csipetnyi só,
- 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor,
- 2 cs. vaníliás cukor, 2 db tojássárgája, tej.
Krém:
- 2 cs. puncs pudingpor, 5 dl tej, 2 teásk. rum,
- 25 dkg margarin, 10 dkg porcukor,
- tortabevonó csoki, olaj.
Elkészítése:
A lisztben elmorzsolom a margarint, és ha már teljesen elvegyűlt, akkor teszem bele a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a sütőport. Ezután belerakom a tojássárgájákat, és apránként teszem hozzá a tejet, hogy jól összeálljon a tészta. Lehet tej helyett tejfölt is, rakni, csak nekem nem volt itthon.
Berakom a hűtőbe, legalább 1 órára, de akár 12 órára is lehet.
Nyújtás előtt a sütőmet bekapcsolom 185 fokra.
Két részletben nyújtom ki, és nagyobb pogácsaszaggatóval korongokat szaggatok, és sütőpapíros tepsiben, szép zsemleszínűre sütöm őket.
8-10 perc alatt megsül egy adag, úgyhogy legjobb, ha először egy nagyobb adagot előkészítünk, hogy csak sütni kelljen.
A pudingporból, és a tejből a porcukorral kemény pudingot főzök, és ha kihűlt, akkor összekeverem a margarinnal.
Én botturmixal szoktam, mert elég kemény, és így habos krémet kapok. Miközben keverem még rumot is adok hozzá, és kostólgatom.
Hűtőben jól behűtöm.
A korongokat betöltöm a pudinggal, és tortabevonót olvasztok fel gőz fölött, majd olajat rakok bele, és ezzel díszítem a tetejét.
Bármilyen ízű pudinggal meg lehet tölteni.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |