| Isteni finom étel, melyben a bor, és a tejföl savanyúságával nagyszerűen harmonizál a bazsalikom, a sajt, és a füstöl hús.
Érdemes kipróbálni !
Bazsalikomos-boros csirke
Hozzávalók:
- 1 csirkemell, 3 db egész csirkecomb, 4 evők. liszt,
- 2,5 dl száraz fehérbor (pl:Légli Blanc 2006),
- 1 db tejföl, 1 evők. bazsalikom, só, bors,
- 10-15 dkg reszelt sajt (pl:Trappista), fél dl olaj,
- 20 dkg füstölt, főtt karaj (vagy bármilyen füstölt sonka),
- 1 evők. fokhagyma-krém, 1 fej vöröshagyma,
- 1 evők. paradicsompüré, porcukor.
Elkészítése:
A húsokat előző este besózom.
Másnap a lisztben megforgatom a húsokat, és kevés olajon, - egy nagy, magasfalú serpenyőben -, szép rózsaszínre pirítom őket, majd kiszedem mindet egy tányérba.
A maradék olajon megpirítom az apróra vágott hagymát, rádobom a hagymakrémet, azzal is pirítom egy kicsit. Beleöntöm a bort, a paradicsompürét, sózom, borsozom, bazsalikommal fűszerezem, és összeforralom az egészet.
Visszapakolom az összes húst, és kis gázon, (vason), lefedve puhára párolom őket. Közben azért néha meg kell kavarni, nehogy leragadjon !
Ha a húsok megpuhúltak, akkor mindet kiszedem megint, és a visszamaradt szaftba teszem a reszelt sajtot, és a tejfölt, és az apróra vágott füstölt húst.
Ekkor én megkostóltam, és tettem még bele bort, és újra megfűszereztem, és még egy pici porcukrot is.
Olyan savanykás-füstöltes-bazsalikomosnak kell lennie !
Visszaraktam a húsokat, és már csak összemelegítettem újra őket, hogy összebarátkozzanak !
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |