|
Mutats s finom stemny !
![](//ercsihami.gportal.hu/portal/ercsihami/upload/609625_1233663048_02608.)
Meggyes krmes
Hozzvalk:
Tszta:
- 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 6 db tojs,
- 35 dkg liszt, 1 cs. stpor, 2 evk. kaka,
- stpapr.
- 1 veg meggybeftt.
Krm:
- 2 cs. fzs vanlis pudingpor, 7,5 dl tej, 10 dkg porcukor,
- 1 cs. vanlis cukor, 25 dkg margarin, tortabevon.
Elksztse:
A stt bekapcsolom 180 fokra, s egy tepsit (kb. 2438 cm) kiblelek stpaprral.
A margarint a porcukorral habosra keverem, s kzben szpen sorban beletm egyms utn az sszes tojst. A lisztbe keverem a stport, s ezt a keverket beleszitlom a keverkbe. Jl kikeverem.
A masszmat kt fel veszem, s egyik felbe keverem a kakat.
Elbb a srga tsztt ntm bele a tepsibe, majd erre rkenem a barna tsztt. A lecspgtetett meggyszemekkel srn kirakom, s mehet a stbe.
Nekem 25-30 perc alatt slt meg, de mindig megnzem hurkaplcval.
Kzben a tejben csommentesre kavarom a pudingporokat, s a porcukorral, meg a vanlis cukorral sr pudingot fzk. A puha margarint habosra keverem s a mr kihlt pudingot aprnknt belekeverve, csommentesre kavarom a krmet.
Ha a meggyes pisktnk kislt, s ki is hlt, kibortom a tepsibl s lehzom az aljrl a stpaprt. Miutn visszaraktam a tepsibe, a vanlis krmet rkenem a tetejre.
Gz fltt olvasztott csokit csurgatok a tetejre.
J tvgyat kvnok hozz !
| |