|
Pórés karfiolleves
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol, 2-3 répa,
- 2 szál zöldség, 1 nagy póréhagyma,
- csirkeaprólék, 1 kis fej zeller,
- só, bors, petrezselyem,
- pici olaj.
Elkészítése:
A felkarikázott póréhagymával indítunk, amit az olajon megfonnyasztunk egy kicsit. Rádobjuk a csirkeaprólékot, a felkarikázott répát, a felkockázott zellert. Kicsit együtt pirítjuk-páróljuk őket.
Beletesszük a rózsáira szétszedett karfiolt is, és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje, és persze amennyi levest szeretnénk.
Beledobjuk a zöldséget is, és felfőzzük az egészet. Ha felfőtt, levesszük kis gázra a hőmérsékletet, és csak ekkor fűszerezzük meg, és én a májakat is csak ekkor teszem bele, mert ha együtt főzöm fel a levessel zavaros lesz a levesem.
Kicsi gázon szépen lassan főzögetem a levest, amíg meg nem puhúlnak a szárnyak. Mielőtt elzárom megszórom apróra vágott petrezselyemmel.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |