| Ez a sütemény a ronda, de finom kategóriába tartozik, de aki szereti a hagyományos lúdláb szeletet, annak azért ajánlom !
Majdnem lúdláb szelet
Hozzávalók:
Piskóta:
- 5 tojás, 25 dkg porcukor, 5 evők. víz, 18 dkg liszt,
- fél cs. sütőpor, 1,5 evők. kakaó.
Krém:
- 2 cs. csokoládés pundingpor, 7,5 dl tej,
- 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor,
- 1 üveg meggybefőtt.
Elkészítése:
A piskótát a hagyományos módon elkészítem, már az előző napon.
A krémhez a pudingot megfőzöm a tejjel, és kiteszem hűlni.
A puha margarint kikeverem a porcukorral, és összekeverem a már kihűlt pudinggal. A kész krémbe belekeverem a meggyet, és az egészet a piskóta tetejére kenem.
A tetejére bármit lehet tenni, akár csokimázt is, de én most pörkölt dióval szórtam meg.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |