| A mr jl bevlt melegszendvics krmnket, egy hirtelen tlettel betltttem a karajok zsebbe, s kirntottam !

Provanszi rntott hs
Hozzvalk:
- 6 vastag szelet karaj, egy tnyr liszt,
- egy tnyr zsemlemorzsa, 2 db tojs,
- 1 tnyr olaj, s, bors,
- 1 db. Globus Provanszi melegszendvics-krm.
Elksztse:
A karajszeleteket flig kettvgom, hogy be tudjam ket tlteni. Szom, s egy kicsit kiklopfolom ket, de csak vatosan, nehogy elszakadjanak.
Megtltm a melegszendvics-krmmel, s sszetzm fogpiszklval a szjukat.
Begyjtom a stmet, 180 fokra.
Elksztek egy kistpaprozott tepsit.
A tojsokat felverem egy tnyrba, a msikba a lisztet teszem, a harmadikba a zsemlemorzst, a negyedikbe pedig az olajat.
Minden hsszeletet elbb a lisztbe, majd a tojsba, majd a zsemlemorzsba, vgl az olajba mrtok, s belerakom a tepsibe ket. A maradk olajat a tetejkre csurgatom, s mehet a stbe. 20 perc utn kiveszem ket, s vatosan megfordtom mindet, s jabb 20 percig stm.
J tvgyat kvnok hozz !
| |