|
Egyszernek tnt ez a recept, hiszen egy jszakt bennt alszik a htben s csak msnap kell kistni s mg nagyon finom is.n most egy kis kolbszt is tettem bele, de tltelk nlkl is megllja a helyt !
A receptet zes Kalandok oldaln talltam !
![](//ercsihami.gportal.hu/portal/ercsihami/upload/609625_1304862052_03531.jpg)
Hidegen kelt kifli:
Hozzvalk:
- 50 dkg liszt, 12 dkg zsr, 1 evk. s, 1 evk. porcukor,
- 1,5 dl tej, 1 kocka leszt (5 dkg), sajt, 1 tojs.
Elksztse:
A meglangyostott tejbe rakom a porcukrot, belemorzsolom az lesztt s flreteszem. A lisztben elkeverem a st s elmorzsolgatom benne a zsrt.
Ha mr felfutott az leszt, akkor belekeverem a lisztbe s egynem tsztv dagasztom.
Berakom a htbe egy fedett, kilisztezett tlba.
Msnap reggel kivettem, hogy egy kicsit maghoz trjen s pr ra mlva kinyjtottam egy nagy tglalapp.
Keresztben 3 csikra elvgtam s abbl hromszgeket vgtam ki.(/\/\/\)
Mindegyiket megkentem egy kis mustrral, raktam bele egy kis kolbszt s kifliv csavartam fl.
A stmet 180 fokra kapcsoltam be, a kifliket stpapros tepsibe raktam, a tetejket egy felvert tojssal megkentem s reszelt sajttal megszrtam, majd 15 perc alatt kistttem.
J tvgyat kvnok hozz ! ! !
| |